Chciałbym żebyście tu pisali wasze zródła białka jakie jecie. Tzn ja np jem twarog ktory ma 40gr białka i od 1-4gr tłuszczu zaleznie czy jest odtluszczony czy chudy. Nie chodzi mi tu o odzywki ale o proukty spozywcze ktore mozna kupic normlanie w sklepie spozywczym :) PLZ piszcie z gory dzieki. I jak mozecie to piszcie wartosci odzywcze tez:)
[...] strat i konsekwencji dla zdrowia człowieka jest tłuszcz, albowiem utrata nawet do 90% tkanki tłuszczowej może mieć tylko nieznaczny wpływ na nasze zdrowie, • źródła białka zwierzęcego występują w produktach zawsze w połączeniu z tłuszczem zwierzęcym (np. mięsa, sery) i z tego powodu, ten rodzaj białka pokarmowego ma tendencje do [...]
BPL-G: teoretycznie niby mam mniej zrodel bialka do wyboru, ale jakosc ciezej mi o wegle szczerze mowiac. Wegetarianizm nie jest zly, zreszta widac po moim profilu (zaraz zaktualizuje), ze jak na brak regularnych cwiczen, niewielka kase na suple, tak raz na 6 miesiecy, i diete trzymana taka bardzo scisla od moze 6 miesiecy to osagi nie sa zle. Tym [...]
[...] postu-pisze jak jest - każdy ma prawo do swojego zdania) wyznaje sie zapotrzebowanie na ok.1.8 - 2 g na kg masy ciała a szkoły zalecające od 2.2 do 3.2 g na kg (tu głównie źródła amerykańskie oraz moi znajomi doświadczeni,także utytułowani (niektórzy) kulturyści)i to liczone ze źródeł "pełnowartościowych" uznaje się za przestarzałe i szkodliwe. [...]
jedno sprostuje: nie chodzi mi o to,że białko z "makaronów" jest wydalane... chodzi o to,że część zjedzonego przez nas pożywienia się nie wchłonie(przeleci przez jelita mniej lub bardziej przetrawione) - tak mi powiedzieli ludzie,którzy się kształcą w tym kierunku..czyli tyczy się to też białka(tak jak wegli ,tłuszczy,witamin itd.) [...]
[...] uwalnianych do krwioobiegu z sadła B/ Nie, aeroby na czczo to zbrodnia na mięsniach Organizm w stanie głodu i silnego katabolizmu będzie korzystał z białka mięśni jako źródła energii powodując utratę beztłuszczowej masy ciała Zarówno A, jak i B są prawdziwe i obecne równocześnie u każdego z nas. Problem jedynie w tym, że u jednych ludzi [...]
chodzi Ci o źródła białka? Wiele już o tym mówiono Chudy twaróg, mięso białe i czerwone, ryby, odżywka. Jajko jednak jest bogate nie tylko w białko, ale też tłuszcze i węglowodany. Ja zamiast jajecznicy lubię zjeść np twaróg ziarnisty z mlekiem, płatkami owsianymi i odrobiną miodu. A tak w ogóle to nie w tym problem czym zastąpić jajka, tylko [...]
dużej różnicy nie będzie. Jeżeli chcesz tamtą dietę to wzbogać ją o ryby bądź inne źródła omega-3. Problem jednak w tym, że tam masz podany jeden przykładowy jadłospis. Nie będziesz przecież w stanie jeść tego samego. A żeby odżywiać się prawidłowo musisz wiedzieć co i ile jeść. Twoje zapotrzebowanie to będzie ok 1600-1700 kcal. Spraw sobie metr [...]
eeee, to ja proponuje pocwiczyc czytanie ze zrozumieniem czytales post Tyki np? prosciej juz tego nie mozna napisac Oblicz zapotzrebowanie swoje, pozniej odejmij 200-500kcal (po2-3tyg w zaleznosci od efektow bedziesz odejmowal lub dodawal kcal) pozniej rozloz kcal na btw pozniej podziel to na 5-6 posilkow i uloz jadlospis wg uznania generalnie [...]
w dni nietreningowe zastępujesz te posiłki okołotreningowe jednym zwykłym posiłkiem w postaci dowolnego źródła chudego białka plus niemal dowolnych warzyw plus nieco zdrowych tłuszczy
brak w diecie , kaszy , ryzu makaronu , zrodłem twoich wegli jest tylko chleb.Zmien zrodła białka : pierś , jaja , twarog , ryby.Dodaj tran lub omega 3 , dodaj tez warzywa.Zmien posiłek przedtreningowy i potreningowy bo są katastrofalne.Na noc wpc nie bedzie dobrym rozwiazaniem , bo za szybko sie wchłonie ,a przeciez nie o to chodzi. Daj twarog [...]
[...] nieuchronnie prowadzi do redukcji tkanki mięśniowej, szczególnie wtedy, gdy masa tkanki tłuszczowej w organizmie i tak jest już niewielka. Wówczas niezbędne są alternatywne źródła energii, aby jej produkcja nie musiała odbywać się kosztem redukcji tkanki mięśniowej. BCAA's - przede wszystkim L-leucyna - nadają się do tego znakomicie. [...]
400g dziennie to chyba małe przegięcie, może Ci szybko zbrzydnąć. Proponuje 200g-250g, są przecież inne źródła białka. A skutków ubocznych raczej nie ma jako takich. Takie jest moje zdanie, jednak moge sie mylić. Zobaczymy co powiedzą specjaliści. Pozdrawiam.
[...] będzie energia pochodząca np. z maltodekstryny pozyskanej z ziaren zbóż czy kukurydzy niż z np. glukoza , fruktoza z owoców ) . Wreszcie z jakiego źródła pochodzi białko , czy jest to szybko przyswajalne i o wysokim BV białko serwatkowe czy np.; kazeinian wapnia lub białka sojowe ? Wszystkie te [...]
źródła węgli- ryż, kasza, makaron źródła białka- chude mięso, ryby źródła tłuszczu- oliwa z oliwek, olej lniany, ryby tłuste, orzechy to nie wszystko oczywiście, ale przykładowo kopt- Zmieniony przez - wylliam w dniu 2005-12-09 13:09:20
[...] sensu liczenia tego do drugiego miejsca po przecinku bo i tak nigdy takie dokładne wartości nie zjesz . Ogólnie bardzo monotonna sam twaróg, to jednak nie zbyt dobry pomysł, źródła białka to mogą być jeszcze tuńczyk, chude mięso ew. wędliny. No i żadnych źródeł tłuszczy a to nie dobrze bo nie dostarczych wystarczojąco NNKT. Ryż bialy zamień na [...]